null

Texplorer™ CORE

Machine vision software voor automatische oppervlakte-inspectie van technisch (textiel) en andere vlakke materialen.

Texplorer™ CORE van COMVIS is de meest flexibele en meest krachtige oppervlakte-inspectie software voor het automatisch inspecteren van (technisch) textiel en andere vlakke materialen.

COMVIS Texplorer™ CORE inspectiesoftware is niet afhankelijk van hardware. Dat wil zeggen dat in de basis alle industriële camera’s en computerplatforms compatibel zijn met onze software. Dit stelt ons in staat om snel in te spelen op de razendsnelle technologische ontwikkelingen in de markt van hardware componenten. Dit resulteert in flexibele en high-performance oppervlakte-inspectiesystemen, zoals de klant het wenst.

Standaard features

Instellingen voor verlichting

Via de gebruikersvriendelijke interface van Texplorer™ CORE inspectiesoftware kunnen instellingen worden gemaakt en inspectiesessies worden gestart. Gebruikers met de juiste autorisatie kunnen instellingen voor verlichting en camera’s per artikel wijzigen en opslaan. Iedere keer wanneer de gebruiker het artikel opnieuw laadt, worden de opgeslagen instellingen overgenomen en kan direct worden gestart met inspecteren.

Instellingen voor camera's

Configureer de gain en exposure van alle aangesloten camera’s en sla de ingestelde waarden op in je artikel. Alle camera’s of virtuele camera’s kunnen worden bediend vanuit dezelfde omgeving.

Masker

Met het aanbrengen van een masker kan een gedeelte van het materiaal worden uitgesloten van inspectie.

User Defined Fields

Gebruik de User Defined Fields om specifieke informatie bij uw inspectiesessies op te slaan, zoals Artikel nr., Batch nr., Klantcodes, Rol nr., Operator nr., etc.

Kantdetectie

Texplorer™ CORE inspectiesoftware kan automatisch de kant of een randovergang in het camerabeeld (indien aanwezig) detecteren. Als het volledige cameravenster wordt bedekt met het materiaal, wordt de ROI gemaximaliseerd tot het volledige beeld.

OPC verbinding tussen PLC en Texplorer™ CORE

Laad artikelinstellingen, start en stop inspectiesessies in Texplorer™ CORE via uw eigen PLC en/of HMI met behulp van OPC-communicatie.

Watchdog signal

Continu bewakingssignaal dat een actieve status geeft aan de PLC.

Inspectieresultaten

Onbewerkte inspectieresultaten in sessie folder met foutafbeeldingen en gegevens XML + TIFF of JSON en genormaliseerde inspectieresultaten als CSV of SQL.

Inspectie modules

De Texplorer™ CORE oppervlakte-inspectie software van COMVIS bestaat uit meerdere inspectiemodules. Iedere module is ontwikkeld voor specifieke inspectietaken, of voor het vinden van fouten met specifieke eigenschappen. Bijvoorbeeld, hele grote vlekken met een lage contrastafwijking, of juist hele kleine fouten in het materiaal, repeterende fouten, defecten in de kant, maar ook het bewaken van de breedte (absoluut of relatief) en het vinden van kantdeviaties.

Inspection Modules Description
Texplorer™ CORE T1 Defect detection in surfaces
Texplorer™ CORE T2 Defect detection in surfaces
Texplorer™ CORE T3 Defect detection in surfaces
Texplorer™ CORE Edge Anomalies Detection of anomalies in edges
Texplorer™ CORE Vision Filaments Detection of filamentation on edges
Texplorer™ CORE Horizontal Vertical Detection of specific horizontal or vertical appearing deviations
Texplorer™ CORE Width Detection Absolute and relative width measurement
Texplorer™ CORE Edge Detection Automatic detection of edge and edge transitions.
Texplorer™ CORE AVG Shade variation monitor
Texplorer™ CORE Patterns Defect detection in narrow patterns

Voorbeelden van fouten

Vraag om meer informatie